Tomaš: Odlazak dva odbornika neće se odraziti na vlast

0
915
Nakon što su prnjavorski SNSD napustila dva odbornika u Skupštini opštine Prnjavor, Goran Zemun i Veljko Gvozdenović, predsjednik OO SNSD Prnjavor, Darko Tomaš, kaže kako se to neće odraziti ni na funkcionisanje SNSD-a niti na funkcionisanje skupštinske većine.

Goran Zemun i Veljko Gvozdenović su možda formalno sada napustili stranku ali su je suštinski napustili prije godinu dana kada su osnovali fantomski Klub odbornika SNSD+, rekao je predsjednik OO SNSD Prnjavor, Darko Tomaš.

“Nakon toga oni ne funkcionišu kao dio SNSD-a, a ni dio Skuštinske većine. Sve što je bilo važno tokom zasjedanja, sve je usvojeno bez podrške tih odbornika”, govori Tomaš.

Tomaš dodaje da su neki osnivača Kluba SNSD+ shvatili da su načinili grešku i vratili se u matični Klub odbornika. „To su ljudi koji su okrenuli leđa partiji koja ih je kandidovala i čija politika im je omogućaila sve što imaju u životu i to govori više o njima nego o bilo čemu drugom“, istakako je Tomaš.

“Kroz ovih zadnjih godinu dana, oni su razgovarali sa svim partijama sa cijem da pređu u te partije. Krenuvši od Ujedinjene Srpske, DNS-a, NDP-a, pa i SDS-om, te na  kraju našli utočiste u Socijalističkoj partiiji. Moram reći da nekima od njih ovo nije prvo mijenjanje dresova”; kaže Tomaš.

„Za mene i stranku koju predstavljam u budućnosti će se vezati stvari kao što su pješačke staze, kružni tokovi, privlačenje investicija dok se za njih u poslednjih godinu dana vežu pokušaji skretanja pažnje na lične probleme i izazivanja incidenata ali im to nije uspjelo“, naglasio je Tomaš. Na izjavu Gorana Zemuna da čelne pozicije u Prnjavoru drže gubitnici izbora na čelu sa 4-5 SDS-ovih direktora javnih preduzeća i ustanova Tomaš odgovara da oni moraju nešto reći kako bi našli opravdanje za svoje ponašanje.

“Želim napomenuti da ključne pozicije načelnika i predsjednika Skupštine, držimo Željko Simić i moja malenkost. Mi nismo izborni gubitnici nego pobjednice, jer rezultati koje smo ostvarili, Simić kao odbornik i ja kao načelnik sve govore. Podsjetio bi da Simić i ja nikada nismo mijenjali partijske dresove, za razliku od nekih”, dodao je Tomaš.

Nakon raspuštanja opštinskog odbora Socijalističke partije, za povjerenika ove stranke u Prnjavoru imenovan je Goran Zemun kojem se priključio i odbornik Veljko Gvozdenović.

 

PODIJELI