Trgovcima dvije kazne po 15.000 KM, apoteci 1.100 KM

0
538

Republička tržišna inspekcija vršila je i u dane vikenda pojačane kontrole trgovačkih centara, apoteka i drugih prodajnih objekata, u cilju provjere poštovanja Urebe Vlade Republike Srpske o regulisanju cijena.

Od 32 izvršene kontrole, u dva slučaja trgovcima su izrečene kazne u iznosu od po 15.000 KM jer nisu uskladili cijene proizvoda sa Uredbom, dok je u jednom slučaju apoteka kažnjena zbog neizdavanja fiskalnog računa kaznom od 1.100 KM, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Iz Inspektorata navode da, imajući u vidu obim proizvoda koji je obuhvaćen Uredbom, inspektori vrše temeljne provjere formiranja cijena, te su i same kontrole detaljne i zahtijevaju nešto duže vrijeme.

– Skrećemo pažnju trgovcima da u svakom trenutku mogu očekivati posjetu inspektora, da kontrole na terenu vrše i tržišni inspektori jedinica lokalne samouprave, čime je broj izvršenih kontrola značajno veći, te da će svaki prekršaj biti strogo sankcionisan – ističe se u saopštenju.

Iz Inspektorata poručuju da je tržišna inspekcija Republike Srpske angažovana u punom kapacitetu i da će nastaviti sa kontrolama.

/RTRS/

PODIJELI