TRI RAZLOGA KLJUČNA Fahrudin Radončić PODNOSI OSTAVKU na mjesto ministra bezbjednosti BiH

0
440

Fahrudin Radončić danas će podnijeti ostavku na mjesto ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.
Ovu informaciju je potvrdio i sam Radončić koji je rekao da postoje tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje njegovog zamjenika.

– Prvi razlog je različito shvatanje migrantske krize, sa jedne strane mene kao ministra bezbjednosti, a sa druge strane člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković koji su stali na stranu pakistanskog ambasadora i koji ne ne shvataju i ne identifikuju migrantski bezbjednosni problem – govori Radončić.

Za drugi razlog ističe ličnu procjenu da odnosi SDA, SNSD i HDZ su takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Savjetu ministara BiH.

– Zbog toga zaista ne vidim razlog da sjedum u Savjetu ministara kao jedini lider jedne političke stranke – smatra predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB).
Za treći razlog je istakao aferu “Respiratori” odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

– Ja sam podržao tužioce, policiju i nezavisno pravosuđe da sankcionišu aferu i brutalnu pljačku, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjačke i bošnjački politički faktor. Očigledno da različito doživljavamo stvari koje se tiču sistemske korupcije. Ne prejudiciram ko je kriv, ja sam za nezavisno pravosuđe, ali ne možemo dijeliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužilaštvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužioci u ovom predmetu Bošnjaci – rekao je Radončić.

Radončić ističe da nema nikakvih ličnih animoziteta između njega i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića već da se radi o strateškim razlikama.

– Mislim da je korektno da ne glumimo opoziciju u vlasti jer očito imamo različita stajališta. Mislim da sam uradio veliki posao kada je bilo najpotrebnije za državu. Vrijedilo je biti u Savjetu ministara BiH za vrijeme pandemije i mislim da sam pokazao kako treba raditi – zaključio je Radončić. Radončić će na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH obavijestiti kolege o svojoj odluci.

/Srpskainfo/

PODIJELI