Trostruka titula BiH za AK Prnjavor

0
588

Potpuna dominacija članova Atletskog kluba “Prnjavor” na Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu koje je održano danas u Kalesiji u odličnoj organizaciji “Slobode-Tehnograd” iz Tuzle.
Pobjednički pehar, titulu i prvo mjesto u BiH osvojile su starije pionirke djevojčice u sastavu: Jana Živković, Sofija Makivić, Anamarija Radulović i Milica Žicković na 2000m.
Takođe pobjednički pehar i titulu Ekipnih prvaka Bosne i Hercegovine osvojile su i naše juniorke u sastavu: Magdalena Katana, Jovana Radulović, Jovana Ivanković, Katarina Čubrilo i Valentina Topić na 4000m.
Ekipni prvaci Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji starijih pionira na 3000m, titulu su osvojili: David Mirković, Filip Radulović i Gregor Kašić.
Fantastični niz od tri titule Ekipnih prvaka Bosne i Hercegovine upotpunio je i pehar za drugo mjesto i vicešampionsku titulu Bosne Hercegovine sveukupno u ženskoj konkurenciji.
Atletski klub “Prnjavor” je sa tri titule bio i najuspješniji klub na ovogodišnjem Ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine.
PODIJELI