Tržište je reklo: Prnjavor stipendira učenike deficitarnih zanimanja – mesar i prerađivač hrane

0
487

U tri srednje škole u Prnjavoru u prvi razred školske 2022/2023. godine planiran je upis 272 učenika, a mesar i prehrambeni prerađivač su deficitarna zanimanja za koja je obezbijeđena mjesečna stipendija Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske od 100 KM.

Centar srednjih škola (CSŠ) “Ivo Andrić” upisaće 192 učenika u osam odjeljenja i četiri smjera mašinstvo i obrada metala, ekonomija, pravo i trgovina, elektrotehnika i poljoprivreda i prerada hrane.

Za dva deficitarna zanimanja predviđeno je jedno kombinovano odjeljenje sa ukupno 24 učenika, a za njih će, ukoliko putuju, osim stipendije biti obezbijeđen i besplatan prevoz do škole.

Direktor škole Suzana Švraka kaže da je u struci mašinstvo i obrada metala po prvi put planiran upis 24 učenika za novo zanimanje četvrtog stepena tehničar mehatronike.

Muzička škola “Konstantin Babić” raspisala je konkurs za prijem 16 učenika u prvi razred srednje škole, po osam za smjer muzički saradnik – teoretičar i muzički izvođač.

Gimnazija u Prnjavoru u narednoj školskoj godini planira da upiše 64 učenika, po 20 u odjeljenja opšteg i društveno-jezičkog smjera i 24 u računarsko-informatički smjer.

Prvi upisni rok za učenike sa 60 i više bodova predviđen je danas i sutra, a drugi za ostale učenike od 20. do 22. juna.

Srpskainfo.com

PODIJELI