Završena 13. redovna sjednica SO Prnjavor: Rebalansom budžet uvećan za 2,3 miliona KM

0
336

Skupština opštine Prnjavor usvojila je danas nacrt rebalansa kojim je budžetski okvir opštine Prnjavor uvećan za 2,3 miliona KM ili 8,31 odsto u odnosu na plan za ovu godinu i on sada iznosi 30. 110.000 KM.

Aleksandar Njegomirović, v.d. načelnika Odjeljenja za finansije rekao je da je opština Prnjavor u proteklih pet mjeseci imala rast prihoda u odnosu na projektovani plan zbog čega se ušlo u proceduru donošenja rebalansa budžeta.

„Povećanje je uslovljeno rastom poreskih i neporeskih prihoda koji su u novoj projekciji uvećani za 1,9 miliona KM, a povećanje će se ispoljiti i kroz rashodovnu stranu budžeta. Prije svega predviđeno je povećanje koje se odnosi na infrastrukturne projekte, a u skladu sa trenutnom situacijom u društvu nastojaćemo povećati i rashode za lična primanja svih zaposlenih koji se finansiraju iz opštinskog budžeta“, pojasnio je Njegomirović.

Na današnjoj trinaestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor imenovani su vršioci dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja, i to Svetlana Kuzmanović (Odjeljenje za opštu upravu), Ljubiša Šikarac (Odjeljenje za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti), Brano Žunić (Odjeljenje za prostorno uređenje), Aleksandar Njegomirović (Odjeljenje za finansije), Dalibor Preradović (Odjeljenje za stambeno – komunalne poslove i investicije), Vesa Vuković (Odjeljenje za boračko – invalidsku i civilnu zaštitu), Mišo Vujić (Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo) i Mirela Milijaš (Odjeljenje za inspekcijske poslove).

Na osnovu presude Okružnog suda Banja Luka, Skupština opštine vratila je Slobodanku Vasić, na dužnost direktora Dječijeg vrtića „Naša radost“.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić podsjetio je, da je ranija skupštinska većina predvođena SDS-om prošle godine smijenila Vasićevu i na njeno mjesto postavila Đorđa Kovačevića.

„Ona je podnijela tužbu Okružnom sudu u Banjaluci i 5. maja je u Skupštinu stigla presuda kojom se rješenje o razrješenju Slobodanke Vasić poništava lokalni parlament je bio u obavezi da izvrši presudu, odnosno razriješi Kovačevića, a Vasićevu vrati na funkciju direktora vrtića“ , pojasnio je Simić.

U okviru današnjeg dnevnog reda lokalni parlament je razmatrao 33 tačke, između ostalog, nekoliko odluka o prodaji nepokretnost, izvještaje o radu više javnih preduzeća, plan rada načelnika opštine i Opštinske uprave za ovu i izvještaj o radu za prošlu godinu, odluku o opštinskim administrativnim taksama, odluku o komunalnom redu, informaciju o organizovanju i naplati komunalne naknade u 2021. godini, kao i informaciju o korišćenju javnih površina u 2021. godini.

Opština Prnjavor

PODIJELI