Tviter briše korisničke naloge koji šire teorije zavjere

0
308

Zbog velikog broja pristalica QAnon teorije zavjere i njenog širenja, iz Tvitera su poručili da će trajno obrisati naloge koji na takav način krše politiku ove društvene mreže.

QAnon je krajnje desničarska teorija zavjere koja detaljno opisuje navodnu tajnu urotu protiv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa. Pristalice ove ideje vjeruju da je obavještajna, politička i poslovna elita u Americi u tajnom ratu sa Trampom, te da pristalice Demokratske stranke stoje iza međunarodnih kriminala.

Tviter je zbog ove zavjere napravio sigurnosne promjene, a one se odnose na blokiranje svih korisnika koji su povezani sa ovom i sličnim teorijama. Objava o brisanju korisničkih računa dolazi nakon što je sadržaj pristalica QAnon teorije preplavio društvene mreže uključujući i Fejsbuk, Jutjub i Tviter, piše Klix.

Očekuje se da će Tviter ove sedmice obrisati otprilike 150.000 korisničkih računa na globalnom nivou, a u posljednjih nekoliko sedmica je zbog kršenja pravila ove društvene mreže obrisano više od 7.000 naloga.

Najveća društvena mreža Fejsbuk je već ranije uklonila američku mrežu lažnih računa koji su povezani sa QAnonom.

/Srna/

PODIJELI