Tvrde da im je mito uplatio Petar Dušanić /ATV-VIDEO/

0
2616

Punih osam godina mali akcionari čekaju  pripremno ročište za pokretanje stečajnog postupka nad kompanijom “Dušanić”. Ni danas ga nisu dočekali. Ročište je po ko zna koji put odgođeno, jer jedan od predlagača nije došao u zakazanom terminu. I to iz nesvakidašnjeg razloga.

vlcsnap-2015-09-15-20h26m49s46

Iako ročišta nije bilo, bilo je rasprave. Mali akcionari tvrde da je jedan od predlagača podmićen, i da zato opstruiše suđenje. Nebojša Jugović, predsjednik Saveza udruženja malih akcionara, kaže da je Borislavu Vasiću na račun leglo tri hiljade maraka koje mu je uplatio Petar Dušanić, i to sa računa firme svog sina. Do Vasića danas nismo uspjeli da dođemo. I njima je, kažu, sa nepoznatog računa uplaćen novac, koji su, tvrde, odmah vratili.

“Na moj tekući račun, kao i na tekuće račune druga tri povjerioca juče je prebačeno 500 maraka nezakonito, mimo računa kompanija Dušanić”, rekao je Nebojša Jugović, predsjednik Saveza udruženja malih akcionara RS.

A o navodnom nelegalnom prebacivanju para sa drugog računa, Petar Dušanić nije htio da govori pred kamerama. Novinare je uputio na svog advokata, Zorana Bubića, ali ni tu nisu imali više sreće.

“U predmetima koji nisu pravosnažno završeni, ja nemam praksu da komentarišem jer to smatram pritiscima na sud”, izjavio je Zoran Bubić, advokat Petra Dušanića

Mali akcionari tvrde da je Dušanić izjavio kako duguje pet miliona i 700 hiljada maraka, kao i da novac za vraćanje dugova ima, pa zato nema pravnog osnova za stečaj. Nastavak ročišta zakazan je 2. oktobra.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

 atvbl.com
PODIJELI