KRIŠTO: MINISTAR MEKTIĆ JE U PROBLEMU

0
954
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ) ocijenila je danas da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić u problemima nakon afere sa navodnim falsifikovanjem njegovog potpisa u vezi sa formiranjem radne grupe za izmjenu Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH.

 

“Ono što mogu reći u ovom trenutku i što sam saznala iz medija, jer nemam zvanične informacije, jeste da mislim da se ministar Mektić zaista nalazi u problemima, bez obzira o čemu je riječ”, rekla je Krišto novinarima u Sarajevu.

Ona je naglasila da je činjenica da je ova radna grupa formirana a da u njoj nema predstavnika entiteta i distrikta Brčko, pa čak nedostaju i predstavnici nekih resora, čak i Ministarstva pravde BiH, mada bi bilo logično da i oni daju svoja mišljenja i da učestvuju u radu tog tijela.

“Ono što je trebalo da Mektić uradi, ukoliko je njegova izjava da se radi o falsifikatu njegovog potpisa tačna, jeste da povuče to rješenje, a da Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ pošalje zahtjev za pokretanje istrage u vezi sa tim slučajem”, rekla je Krišto.

Ona je navela da u ovom trenutku ne zna za informaciju da je poslat zahtjev za prvođenje istrage, niti da je rješenje o formiranju takve interresorne radne grupe stavljeno van snage.

U svakom slučaju, istakla je Krišto, ova afera, koju prate mnoge spekulacije, pokazuje da Ministarstvo bezbjednosti BiH trenutno ima probleme i da ne radi dobro svoj posao.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here