U Državnom zatvoru od luksuzne kuhinje, preko fitnes sale do “ljubavne sobe” (Foto)

0
244

Savijet ministara BiH još nije donio odluku o početku rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu.

U objekt je utrošeno oko 80 miliona maraka, a zatvor zjapi prazan, dok se čeka da u njega uđu osuđeni za najteža krivična djela, među kojima su i ratni zločini.

Inače, u Državnom zatvoru trebalo bi biti smješteno 480 zatvorenika osuđenih pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj.

Dan njihovog smještaja plaća se 40 KM, a s obzirom da je takvih zatvorenika oko 480, znači da mjesečno u te svrhe bude isplaćeno više od 570 hiljada maraka, prenosi Avaz.

Revizori su ukazali i na opasnost da će nabavljenoj i instaliranoj opremi u zatvoru, među kojom je i sigurnosna, isteći garantni rokovi, a da se ona neće početi ni upotrebljavati.

Iz Ministarstva pravde BiH portal Avaz je dobio fotografije koje otkrivaju u kakvim će uslovima boraviti ratni zločinci i okorjeli kriminalci. Prema onome što se vidi na slikama, može se reći da je riječ o luksuzu.

Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i “ljubavna soba”…

(Avaz)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here