U dva požara na području Banjaluke i Prnjavora šteta 300.000 KM

0
303
U dva požara koja su se dogodila na području grada Banjaluka i opštine Prnjavor pričinjena je ukupna materijalna šteta od 300.000 KM.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka juče su postupili po primljenoj prijavi i obavili uviđaj u mjestu Gornji Pervan, grad Banjaluka, gdje je usljed požara izgorjela porodična kuća na kojoj je pričinjena materijalna šteta od 100.000 KM, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju je navedeno da su požar lokalizovali pripadnici gradske Vatrogasne brigade, a o slučaju je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva koji je naredio preduzimanje potrebnih mjera s ciljem utvrđivanja uzroka požara.

Službenici Policijske stanice Prnjavor juče su postupili po primljenoj prijavi i konstatovali činjenično stanje u mjestu Gornji Smrtići, opština Prnjavor, gdje je usljed nepažnje vlasnika izazvan požar u kojem je izgorio pomoćni objekat i pričinjena materijalna šteta od 200.000 KM.

Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor, a o slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Na osnovu do sada preduzetih mjera i radnji utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela.

Pripadnici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banjaluka sinoć su u 21.30 časova uhapsili lice iz Bugarske čiji su inicijali B.M, koje je zatečeno u krađi u trgovini u Banjaluci.

O svemu su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da se protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za ovo krivično djelo, kao i Služba za poslove sa strancima, terenski centar Banjaluka.

Iz banjalučke Policijske uprave navode i da su pripadnici Policijske stanice Kneževo identifikovali lica čiji su inicijali B.V. i S.B. iz ovog mjesta koja su posjekla i ukrala stabla bukve i graba, čime su oštetila Šumsko gazdinstvo “Čemernice” za 2.000 KM.

Ova lica su ispitana, a nakon kompletiranja predmeta protiv njih će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj za krivično djelo krađa. /rtrs/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here