U FEBRUARU UDRUŽIVANJE MJESNIH ZAJEDNICA U SAVEZ

0
1049

Mjesne zajednice na području opštine Prnjavor udruživanjem u savez izašle bi iz sadašnje nezavidne pozicije, jer bi na taj način ostvarile status pravnog lica i dobile vlastiti žiro-račun, kaže načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić.
On je nakon sastanka sa predsjednicima mjesnih zajednica potvrdio da će aktivnosti na rješavanju ovog problema početi u februaru iduće godine.

“Po novom Zakonu o lokalnoj samoupravi mjesne zajednice su ostale bez mogućnosti da imaju status pravnog lica, nemaju žiro-račun, što na terenu predstavlja veliki problem. NJihovim udruživanjem u savez to bi se promijenilo”, kaže Gatarić.

On ističe da bi to istovremeno omogućilo ljudima sa ovih područja, koji se nalaze na radu u inostranstvu, da finansijski pomognu mjesnoj zajednici iz koje potiču.

Predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović kaže da ohrabruje činjenica da su na području ove opštine provedeni izbori za mjesne zajednice, što u nekim drugim lokalnim zajednicama još nije slučaj.

“Predsjednici u mjesnim zajednicama su dobri i čestiti ljudi, spremni na rad i saradnju. O tome govori i podatak da se od 34 predsjednika pozivu na današnji sastanak odazvalo njih 29”, smatra Lukanović.

Na sastanku je bilo riječi o svim aktuelnim problemima, a jedna od glavnih zamjerki odnosila se na nedovoljnu aktivnost skupštinske komisije za mjesne zajednice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here