U gradskom parku održan jubilarni 20. maskembal

0
391

U gradskom parku „Ljubav, vjera, nada“ u Prnjavoru u organizaciji Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/“Prosvjeta“ večeras je održan maskenbal u kojem je učestvovao veliki broj prnjavorskih mališana.

Rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić rekla je u izjavi Srni da je ovo 20. maskenbal u njihovoj organizaciji, tradicionalna manifestacija kojom se promovišu umjetnost, stvaralaštvo i pozorište.

„Svo ovo šarenilo u vidu karnevala izvodi svijet pozorišta na ulicu, a s obzirom na odziv naših najmlađih sugrađana, podršku vaspitno – obrazovnih ustanova, roditelja možemo reći i da je maskenbal jedan od omiljenih sadržaja u našem gradu“, rekla je Radonjićeva.

Ona je pojasnila da će vrtići i škole koji učestvuju u karnevalu biti nagrađeni edukativnim igračkama, dok su za najmlađe u parku organizovane i brojne zabavne aktivnosti i takmičenja.

„Želimo da promovišemo neke zaboravljene igre na otvorenom, igre koje stimulišu rast i razvoj najmlađih, a s ciljem da ih djeca prihvate i uvrste u svoje svakodnevne aktivnosti u porodičnom okruženju“ , istakla je Radonjićeva u izjavi Srni.

Radonjićeva je napomenula i da je program maskenbala od prošle godine uvršten u program posjete djece sa Kosova i Metohije gradu Prnjavor.

„Još jedna naša radost i zadovoljstvo da toj djeci možemo prirediti jedan ovakav dan, zabavu koju oni nažalost u svojim sredinama nisu u mogućnosti praktikovati“, kaže ona.

„Prosvjetin“ maskenbal otvorio je gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je zahvalio Radonjićevoj i Dramskoj sceni na organizaciji ove jubilarne manifestacije kao jednog od najljepših događaja u gradu.

„O opravdanosti manifestacije govori veliki broj prisutnih mališana, njihovih roditelja, mladih ljudi“ , rekao je Tomaš.

On je riječi zahvalnosti uputio i preduzeću ‘Mladegs – Pak’ i njegovim vlasnicima koji su izgradili ovaj park čime je, kako kaže, grad dobio lijepo mjesto za odmor i druženje.

Tamara Stojanović

PODIJELI