U Kanu svjetska premijera novog filma Kventina Tarantina

0
191

Svjetska premijera dugo očekivanog filma “Bilo jednom… u Holivudu” u režiji Kventina Tarantina održana je na najpoznatijem filmskom festivalu u Kanu, saopštili su iz distributerske kuće Con Film.

Nekolicina odabranih imali su priliku da prvi pogledaju Tarantinov deveti film o kojem se već dugo priča.

Da je riječ o posebnom filmskom iznenađenju ovog nenadmašnog reditelja vidi se i po sprečavanju curenja bilo kakvih informacija o filmu, osim onih koje sama ekipa filma plasira.

Projekcija premijere u Kanu je bila pod strogom kontrolom i sam Tarantino se obratio publici koja je gledala film i zamolio je da zadrži svoje utiske za sebe, kako ostalima ne bi pokvarili iznenađenje.

Tarantino do sada ni sa jednim svojim filmom nije iznevjerio publiku, i zbog toga očekivanja publike širom svijeta su velika.

Radnja filma vraća gledaoce u šesdesete godine prošlog vijeka i prati glumca Rika Daltona, bivšu zvijezdu jedne TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta na putu pronalaska svog mjesta pod suncem u filmskoj industriji.

Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hipi ere, davne 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vrijeme posljednjih trzaja zlatnog Holivuda.

Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspjeh u svjetskoj prijestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Tarantino je u svom najnovijem filmskom ostvarenju okupio najbolje glumce generacije. Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi.

Ovo je ujedno i posljednja filmska uloga nedavno preminulog glumca Luka Perija.

Produkciju filma potpisuju David Hejman, Šenon Mekintoš i Kventin Tarantino, a izvršna producentkinja je Džordžija Kacandes.

Inače, Leonardo Dikaprio i Margo Robie zajedno su već glumili u filmu “Vuk sa Vol Strita”, dok je ovo prvi filmski naslov u kojem će zajedno zaigrati Pit i Dikaprio čiju saradnju na filmu Tarantino je opisao kao najuzbudljiviji glumački tandem nakon Roberta Redforda i Pola Njumana.

Na repertoaru bioskopa u Srbiji novo ostvarenje Kventina Tarantina „Bilo jednom… u Holivudu“ naći će se u avgustu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here