U Prnjavoru oduzete dvije puške

0
994

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, 11.01.2024. godine, uhapsili su N.L. iz Prnjavora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i D.B. iz Prnjavora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Prnjavoru, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, istog dana izvršen je pretres prostorija u Prnjavoru koje koristi  N.L., kojom prilikom je pronađena i oduzeta automatska puška, sa prigušivačem i okvirom i smotana cigareta u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materijе koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“.

Od D.B. uz potvrdu je oduzeta vojna puška sa skraćenom cijevi i šest komada municije, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U toku je kriminalitička obrada navedenih osoba, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

PODIJELI