U Prnjavoru situacija stabilna, Ukrina plavi u gornjem toku, Lišnja i Vijaka pod kontrolom

0
1587

Nakon obilnih padavina u zadnja dva dana, situacija u Prnjavoru je ipak stabilna, rekao je ovo na današnjoj konferenciji za novinare ,načelnik opštinskog Štaba za krizne situacije  Prnjavor, Zdenko Tupajić.

Kako je Štab informisan od Hidrometeorološkog zavoda Banjaluka, prošle noći palo je oko 80 litara kiše na kvadratni metar, tokom dana dodatnih 25, a prema procjenama očekuje se još 30-tak litara kiše u toku naredne noći. “Ovako obilne padavine ipak nisu prouzrokovale veće poplave, prije svega što se tiče gradskog područja kod rijeka Vijake i LIšnje, sa izuzetkom Ukrine koja se izlila na regionalni put Prnjavor-Doboj i poplavila šest kuća u Prisojima i Kulašima,uključujući i Banju”, kaže Tupajić.

Prema njegovim riječima preduzete su sve mjere u cilju prevencije od novog talasa vode, podjeljene su vreće i pjesak, uvedena dežurstva, kao i stalna komunikacija sa Vodovodom AD Prnjavor oko praćenja situacije na jezeru Drenova, gdje za sada nema veće opasnosti .

Tupajić je građane opštine Prnjavor pozvao da u slučaju bilo kakvih vanrednih događaja, kontaktiraju broj 051/660-853 u Civilnoj zaštiti ili Centar za obavještavanje na 121. /RP./

 

PODIJELI