U saobraćajnoj nesreći teže povređen vozač “lade”

0
645

Četrdesetsedmogodišnji muškarac iz Prnjavora čiji su inicijali Z.B. teže je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi kod Prnjavora kada se “lada” kojom je upravljao sudarila sa automobilom “reno” kojeg je vozio dvadesettrogodišnji sugrađanin čiji su inicijali V.G.

Nezgoda se dogodila u subotu u 21.35 časova na regionalnom putu Prnjavor- Stanari u mjestu Lužani, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Povrijeđeni vozač “lade” odmah je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, dok je vozaču “renoa” medicinska pomoć pružena u Domu zdravlja Prnjavor.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Prnjavor, a o svemu je obaviješteno banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor sinoć su u 18.00 časova uhapsili muškarca iz Prnjavora čiji su inicijali LJ.G. /43/ jer je pijan upravljao automobilom “mercedes” te tako izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je nastupila znatna materijalna šteta na automobilu.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač “mercedesa” imao 3,20 promila alkohola u organizmu.

LJ.G. je zadržan u policiji do otrežnjenja, a biće i sankcionisan u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

PODIJELI