VIDOVDANSKA OLIMPIJADA – TREĆI UZASTOPNI TRIJUMF POPOVIĆA

0
2560

Sportisti Mjesne boračke organizacije Popovići-Kulaši  trijumfovali su na 21. Vidovdanskloj olimpijadi.koja  je  sinoć ( nedjelja) završena u Kulašima.Takmičari iz tog sela imali su predstavnike u svih šest sportskih disciplina ,a u generalnom plasmanu osvojili su 134 boda.Drugo mjesto pripalo je RJ „Vukovi sa Vučijaka“ sa 129,a treće sportistima preduzeća „MB RAIZEN“ iz Popovića,koji su imali 113 bodova.

Nastupalo je 25 ekipa iz naše i susjednih opština,a cjelodnevne borbe protekle su u neizvjesnim i kvalitetnim borbama.Ponovo je najveće interesovanje vladalo za povlačenje konopca i mali fudbal,ali su interesovanje velikog broja gledalaca izazvala i takmičenja u bacanju bombe u cilj,bacanju kamena s ramena,streljaštvu i atletici.

Olimpijadu je otvorio načelnik opštine Darko Tomaš,a pobjednički pehar generalnom pobjedniku uručio je predsjednik Opštinske boračke organizacije Vlado Živković.

-Pripremali smo se danima za ovaj događaj i naša ozbiljnost nagrađena je trijumfom u generalnom plasmanu.Ovo nam je treća godina uzastopno da postajemo pobjednici jedne od najznačajnijih priredbi na području opštin e,rekao je kapiten ekipe Popovići-Kulaši,Dragan Pančić.

U generalnom plasmanu  slijede Vatrogasna jedinica Prnjavor,Gornja Mravica,Prisoje,Banja Kulaši,Drenova,Naseobina Lišnja,Štrpci –Novo naselje,Čorle,Novo  naselje Potočani,Štrpci-Muse,Gornji Vijačani,Kremna,Topling Prnjavor,Osredak,Ljeb,Okolica,Orašje-Novo selo,Hrvaćani…

Održan je i parastos za poginule borce,a na mjesnom Spomen obilježju u Kulašima  položeni su vijenci i cvijeće.(prnjavorlive.info)

Među velikim brojem gledalaca bilo je i nekoliko Kineza,kojima je,kako su rekli za naš portal,posebno interesantno povlačenje konopca.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI