U Skupštinu ide prijedlog o osnivanju opštine Stanari – urbanizovati prostor između Prnjavora i Doboja

0
1391

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputiće Narodnoj skupštini Srpske Prijedlog zakona o osnivanju opštine Stanari, saopšteno je danas iz kabineta predsjednika Republike.
Zakonom će, između ostalog, biti uređeno osnivanje, područje, nadležnosti, organi, izbor organa i finansiranje opštine Stanari. 

U zakonodavnu proceduru biće upućen i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske da bi se obezbijedilo istovremeno stupanje na snagu ovog i zakona o osnivanju opštine Stanari. 

Predsjednik Dodik prihvatio je inicijativu Odbora o osnivanju opštine Stanari, a razloge koje je uvažio su potreba da se izgrade i urbanizuju Stanari kao centar između Doboja i Prnjavora, odnosno Dervente i Teslića i koji ima sve geostrateške i prirodne pretpostavke da postane opština po evropskim standardima. 

“Usvajanjem ovog zakona biće stvoren pozitivan ambijent po materijalni i svaki drugi položaj građana, preduzeća i drugih organizacija u obnovljenoj opštini Stanari”, navodi se u saopštenju. /srna/

PODIJELI