U Srpskoj 63 novooboljelih, jedno iz Prnjavora

0
344

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 428 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 63 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 31 muškoj i 32 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 31 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta,18 osoba je iz Banjaluke, po osam iz Gradiške i Doboja, sedam iz Prijedora, po četiri osobe iz Bijeljine i Laktaša, tri iz Foče, dvije iz Rudog i po jedna osoba je iz Višegrada, Zvornika, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Prnjavora, Stanara i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Modriče, Doboja, Prnjavora i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.706 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 318 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.596 osoba, a testirano je ukupno 82.443 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 184, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 130.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.330 osoba, a nadzor je završen kod 61.822 osobe.

/RTRS/

PODIJELI