U Srpskoj testirano 299 uzoraka, pozitivno još 27 osoba

0
531

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 299 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 27 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Riječ je o devet muških i 18 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 14 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Kotor Varoša, pet iz Zvornika, četiri iz Kostajnice, po dvije iz Prijedora, Modriče i Doboja i po jedna iz Banjaluke, Teslića, Gradiške, Bijeljine i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.567 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.082 osoba, što predstavlja 69,05 odsto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 30.942 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 66, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 27, a u opštim bolnicama 39.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 70.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.034 osoba, a nadzor je završen kod 35.162 osoba.

/RTRS/

PODIJELI