U Srpskoj virusom korona zaraženo još 28 osoba, jedna iz Prnjavora

0
317

U posljednja 24 časa u Srpskoj su testirane 644 osobe, a na korona virus je pozitivno njih 28, potvrdio je ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić.

On je precizirao da je 15 osoba iz Banjaluke, dvije iz Nevesinja, i po jedna iz Prnjavora i iz drugih lokalnih zajednica.

– Uoči praznika smo htjeli da povećamo broj testiranih. Nije dobro što veliki broj pozitivnih nije mogao da odgovori na koji način je zaražen. Dobro je da nemamo novih sredina u kojima ima građana pozitivnih na korona virus – istakao je Šeranić.

Testirano je, dodao je ministar, i 130 zdravstvenih radnika iz Banjaluke u još nekoliko lokalnih zajednica i otkriveno je da su dva medicinska radnika iz UKC RS pozitivna.

– Nastavili smo testiranje u domovima za stare i u lokalnim karantinima i svi su oni negativni. Sa današnjima danom imamo 486 pozitivnih i 15 ljudi koji su preminuli od posljedica zaraze korona virusom. Imamo 103 lica koja se liječe u UKC RS, od kojih je na respiratoru pet osoba i tri osobe na neinvanzivnom respiratoru – dodao je Šeranić.

Prema njegovim riječima kada su u pitanju centri u kojima su pozitivne osobe, koje nemaju simptome, tu su smještene 83 osobe.

– Do sada je oporavljeno 214 lica, od kojih je najviše iz Banjaluke. Pošto idu Vaskršnji praznici, u petak i subotu ćemo imati redovna obraćanja, a za Vaskrs vjerovatno ćemo se obratiti na drugačiji način, ali će laboratorije raditi i za praznike – dodao je on.

/srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here