ZABRANA KRETANJA U DANE VASKRSA S CILJEM SPREČAVANJA ŠIRENJA VIRUSA KORONA

0
345

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o zabrani kretanja u dane Vaskrsa radi sprečavanja širenja virusa korona u Republici Srpskoj, a zabrana će biti na snazi od sutra u 15.00 časova do subote u 5.00 časova, te od subote, 18. aprila, u 15.00 časova do ponedjeljka, 20. aprila, u 5.00 časova.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću saopšteno je da se zabrana ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za sprovođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, te lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

Zabrana se ne odnosi ni na lica kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje, niti na domaće i strane prevoznike koji vrše prevoz stvari u drumskom saobraćaju uz predočavanje dokaza o vršenju prevoza /potvrda o potrebi kretanja, potvrda o angažovanju vozača, međunarodni tovarni list-CMR, otpremnica, putni nalog/.

Za realizaciju ovog zaključka, koji stupa na snagu danom donošenja, zadužuje se MUP.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak, kojim je jutros od 7.00 do 10.00 časova licima sa 65 i više godina dozvoljeno kretanje radi kupovine osnovnih životnih namirnica, lijekova i obavljanja poslova u bankama, umjesto sutra kada je Veliki petak, koji je neradni dan u Republici Srpskoj.

Preporučuje se licima mlađim od 65 godina da u ovom periodu ne obavljaju kupovinu, niti poslove u bankama.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here