U susret Streetballu: Fortuna marketi generali pokrovitelj

0
966

 

Prnjavorsk kompanija Leburić komerc – Fortuna marketi biće zaštitni znak ovogodišnjeg streetballa koji se održava 23. put u našem gradu.

Kompanija Leburić komerc – Fortuna marketi podržala je  najkvalitetniji FIBA 3×3 turnir u Republici Srpskoj i BiH. Zainteresovanost  za  učešće na ovom turniru osim ekipa iz bivše Jugoslavije, pokazale su ekipe iz različitih zemalja Evrope.

Već drugu godinu za redom Međunarodna košarkaška federacija FIBA dodijelila je prnjavorskom turniru “Satelit” satus, tako da pobjednik u seniorskoj konkurenciji osim bogate novčane nagrade stiče i pravo nastupa na Čelendžer turniru u Rigi (Latvia), nagradnog fonda u iznosu od 32.000 dolara.

Još jedna novina je i ta da će osim Satelit turnira, biti odigran i seniorski turnir u sklopu 3×3 lige Republike Srpske, koja se od ove godine igra u 18 gradova širom RS. Takođe, uz novčanu nagradu  pobjedniku ovog turnira, najbolje plasirana ekipa iz Republike Srpske plasiraće se na završni turnir koji će se odigrati u prvoj sedmici septembra.

Pored seniorskog turnira gdje se očekuju najbolje ekipe iz zemlje, regiona i inostranstva, očekuje se i veoma kvalitetan turnir za mlađe kategorije koji je sa svojim nagradnim fondom  I brojem ekipa već nekoliko godina za redom najkvalitetniji u regionu.

Prnjavorski basket turnir počeće 12.jula za mlađe kategorije, dok će profesnionalci ćsvoje mečeve igrati od 18 do 21. jula kada su završni mečevi svih kategorija.

Nagradni fond turnira iznosi 6.000 KM, a prijave za turnir mogu se izvršiti u kafe baru  Gordon  i sajtu https://play.fiba3x3.com/

PODIJELI