U TOKU HUMANITARNA AKCIJA ZA PORODICU SLIJEPČEVIĆ IZ VIJAČANA

0
1101

Kolo srpskih sestara u Prnjavoru pokrenulo je akciju opremanja namjenske prostorije u kući porodice Slijepčević iz Donjih Vijačana u kojoj će boraviti i spavati nepokretni dječaci Đorđe i Srđan.

Trinaestogodišnji Đorđe i devetogodišnji Srđan su djeca sa poteškoćama u razvoju, čije je kretanje u zadnje dvije godine svedeno samo na invalidska kolica.

Đorđe je ranije dobio kolica koja je naizmjenično koristio sa mlađim bratom, a proteklog vikenda dopremljena su i kolica za Srđana, kupljena zahvaljujući donacijama opštine Prnjavor u iznosu od 1.800 KM i Rajfajzen banke u iznosu od 2.000 KM.

I Đorđe i Srđan su rođeni kao zdrave bebe, poteškoće kod hodanja počele su se manifestovati tokom odrastanja, a kako su obojica nepokretni, roditelji ih svako veče na spavanje moraju nositi u sobu na sprat kuće, što je dodatna otežavajuća okolnost.

Porodica je sada u prizemlju porodične kuće dogradila još jednu prostoriju za dnevni boravak i spavanje dječaka, koju je potrebno opremiti i prilagoditi za kratanje u invalidskim kolicima, a nepohodno je preurediti i kupatilo.

Prozore i vrata za opremanje prostorije donirao je privrednik Brane Sarić iz Prnjavora.

Na poziv Kola srpskih sestara za pomoć u nabavci potrebnog materijala za uvođenje podnog grijanja i opremanje unutrašnjosti prostorije za sada su se odazvali privrednik Radenko Nović iz Donje Ilove i sveštenik iz Vijačana Branislav Aleksić.

Roditelji dječaka Branko i Dragana su nezaposleni, nemaju redovnih novčanih primanja osim onih koja ostvaruju preko Centra za socijalni rad u Prnjavoru.

U domaćinstvu Slijepčevića žive još i jedanaestogodišnji Milomir i Brankova majka.

Kolo srpskih sestara uputilo je poziv na humanost svima koji mogu pomoći novčano ili doniranjem potrebne opreme, namještaja, građevinskog i vodoinstalacionog materijala.

Za novčane uplate kod Sberbanke otvoren je žiro račun Kola srpskih sestara broj: 567-463-19004718-64 sa svrhom doznake – Pomoć porodici Slijepčević. 

/Srna/

PODIJELI