U TOKU KONSTITUTIVNA SJEDNICA NOVOG SAZIVA SKUPŠTINE OPŠTINE

0
329

U sali hotela „Novi Nacional“ počela je prva radna sjednica novog saziva Skupštine opštine Prnjavor. Po poslovniku o radu lokalnog parlamenta prvu sjednicu vodi najstariji odbornik, a to je u ovom sazivu odbornik Branko Deket, kao i dva najmlađa odbornika, Nemanja Lukić i Đorđe Preradović.

Nakon usvojenog dnevnog reda, pristupiće se izboru Komisije za izbor i imenovanje, koja će u toku sjednice podnositi izvještaje o razmatranju materijala koji se nalazi na dnevnom redu.

Na drugoj tački dnevnog reda odbornicima će biti potvrđen mandat, a nakon toga toga, načelnik opštine i novoizabrani odbornici položiće i potpisati svečanu zakletvu.

Odbornici novog saziva Skupštine opštine Prnjavor danas će izabrati novog predsjednika Skupštine opštine, koji će nakon izbora preuzeti predsjedavanje sjednicom, kao i potpredsjednika, te zamjenika načelnika i v.d. sekretara Skupštine opštine.

Na današnjoj sjednici biće izabrani i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja, Komisija za primopredaju dužnosti između službenika i na rukovodećim radnim mjestima, kao i Odluka o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Prnjavor.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI