UDBA, BIA, VOA… SERIJA O JEDNOJ TAJNOJ SLUŽBI Laušević se nije premišljao da prihvati ulogu

0
279

U toku je snimanje domaćeg špijunskog trilera “Državni službenik”. Scenario je napisao Dimitrije Vojnov, koji je zajedno sa Predragom – Gagom Antonijevićem i kreator serije. Za režiju su zaduženi Antonijević, Miroslav Lekić i Ivan Živković.

– Junaci priče su državni službenici jedne tajne službe. Brinu se o bezbjednosti svih nas, u vremenima u kojima živimo, gdje se planetarni procesi lome preko naših granica i kroz našu teritoriju. Priliv migranata, i nova bezbjednosna slika koja se stvara na početku druge dekade 21.vijeka je tema nove serije – priča za “Blic TV magazin” Ivan Živković.

Serija se snima već dva mjeseca u Beogradu i okolini, kao i na Kosovu i širom Srbije. Za sada se još ne zna tačno kada počinje prikazivanje na kanalu Superstar.

– Glavni junak je Lazar, koga tumači Milan Marić, nadolazeća evropska zvijezda u usponu. Osim njega, tu su još i Marta Bjelica, Ljuba Bulajić, Vaja Dujović, Sonja Kolačarić, Nina Nešković, Nebojša Dugalić, Nenad Jezdić, Žarko Laušević, Radovan Vujović, Igor Đorđević, Petar Zekavica i mnogi drugi – otkriva sagovornik Blica.

Zanimljivo je da je reditelj Živković sa Žarkom Lauševićem nedavno uspješno sarađivao i na seriji “Korijeni”. Kaže da se glumac nije puno premišljao kada mu je ponuđena uloga u novoj seriji

– Uloga je neobična i vrlo interesantna, ali ne smijem mnogo da otkrivam. Jedino je jasno da će gledaoci uživati u njegovom zaista fenomenalnom talentu. Sarađujemo odlično, može se reći da smo sada već uhodani tandem, mada ima i drugih reditelja na seriji, nisam ja jedini – ističe Ivan.

Čini se da se ekipe sve više okreću domaćim krimi-pričama, koje su nedostajale domaćim TV kanalima.

– Mislim da smo nekako i mi seli u taj voz, koji vlada Amerikom pa i Evropom posljednjih tridesetak godina. Kroz priče koje se kreću po ivici zakona, nekako se drama običnog čovjeka lakše i uspješnije vidi. Mada ne bih “Državnog službenika” zvao krimi-pričom, mislim da je ipak triler u pitanju, i to je možda nešto sasvim novo, što još nismo imali – savremeni špijunski triler. Svi mi koji učestvujemo u nastajanju serije uvjereni smo da će publika uživati. Čekamo, naravno, njen sud na proljeće, kada počinje emitovanje – naglašava Ivan Živković.

Nastavak “Korijena”

Priča se da je u planu nastavak “Korijena” i da se uveliko radi scenario za ovaj televizijski projekat. Čak je procurila informacija u medijima da će Adama Katića tumačiti Andrija Kuzmanović.

– Ukoliko se radi na nastavku “Korijena”, ja ne znam ništa o tome. Vidio sam i ja natpise po novinama, ali stvarno ne znam ni da se radi, ni ko to radi, ni ko igra – kaže reditelj “Korijena” Živković.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here