Uhapšene dvije žene zbog falisifikovanja PCR testova

0
439

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, u saradnji sa Policijskom upravom Doboj, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj, realizovali su operativnu akciju “Retest” u okviru koje su juče lišene slobode dvije osobe u Modriči zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo falsifikovanje isprave.

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da su slobode lišene D.M.Đ. i S.D. iz Modriče.

One se sumnjiče da su do 8. decembra izvršile pomenuto krivično djelo tako što su, zajedno, od građana zahtijevale i primale određeni iznos novca, a za koji bi im napravile falsifikovani, odnosno lažni PCR rezultat mikrobiloške analize na pandemijsku bolest kovid 19, u namjeri da sebi omoguće pritivpravnu imovinsku korist, a drugim licima nesmetano putovanje i rad u inostranstvo, u većini slučajeva.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Modriči juče su na području Modriče izvršeni pretresi na više lokaciji i pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšrenjem navedenih krivičnih djela.

Lica lišena slobode danas će, uz izveštaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u nadležnost OЈT Doboj, navodi se u saopštenju.

/RTRS/

PODIJELI