Meč PSŽ i Bašakšehira se nastavlja sa novim sudijama

0
424
Prekinuti meč između Pari Sen Žermena i Istanbul Bašakšehira će biti odigran sa danom zakašnjenja i počeće u srijedu u 18.55, odlučila je UEFA.

Evropska kuća fudbala je ovakav potez povukla zbog toga što su igrači Istanbul Bašakšehira napustili teren tvrdeći da je četvrti sudija meča Sebastijan Koltesku na rasnoj osnovi uvrijedio pomoćnog trenera Pjera Veboa.

On ga je opisao kao “negra” u komunikaciji sa Ovidija Haceganom, što na rumunskom možda nema tako pogrdnu konotaciju, ali je svakako razbjesnilo igrače i stručni štab turskog tima.

Njima su se pridružili i igrači PSŽ-a i utakmica je prekinuta poslije dvadesetak minuta, a sam incident desio se u 14. minutu.

Glavni arbitar je predložio prekid od deset minuta, poslije čega se igrači Bašakšehira svejedno nisu vratili na teren. UEFA je najavila istragu poslije meča, ali donijela i do sada neviđeni presedan.

– Poslije incidenta na meču Lige šampiona između PSŽ i Istanbul Bašakšehira, poslije diskusije sa oba kluba, UEFA je odlučila da zbog izuzetnosti situacije, preostali minuti budu odigrani sutra sa novim sudijama – navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

Meč će biti odigran manje od 24 sata u odnosu na ono kad je inicijalno počeo (utorak 21 čas), mada je u jednom trenutku bilo priče i o zamjeni samo četvrtog sudije, onim iz VAR sobe, prije nego je meč od utorka i definitivno prekinut.

/RTRS/

PODIJELI