Uhapšeni mladići: Krali katalizatore po Banjaluci i Prnjavoru

0
1194

Poolicija je juče uhapsila dvadesettrogodišnjeg M.M. iz Prnjavora i njegovog dvije godine mlađeg sugrađanina N.F, osumnjičene za 18 teških krađa i krađa.

Krađe su počinjenih od februara prošle godine, pa do juče, na području Prnjavora i Banjaluke.

“Osumnjičeni su, zajedno dolazili do parkiranih vozila gdje su uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata, (najčešće auto-dizalice i specijalnog alata za sječu cijevi raznih legura) djelovali na sastavne dijelove katalizatora instaliranog na vozilu – motoru, te ih u kratkom vremenskom periodu izvlačili ispod vozila, a nakon toga krali i prodavali kao sekundarnu sirovinu putem internet oglasa”, saopšteno je iz policije.

Na ukradenim katalizatorima nalazila se određena količina plemenitog metala, koji je visoke tržišne cijene u slobodnoj prodaji.

Najčešće su krali sa vozila francuskih proizvođača kao što su citroen i pežo.

Time su, kako ih terete, pričinili materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 10.000 KM. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, pretreseni su kuća i pomoćni objekti u Prnjavoru, koje koristi M.M. a gdje su pronađeni i oduzeti predmeti kao što su specijalni alat za krađu katalizatora i drugi, a koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Takođe je saslušan i veći broj svjedoka.

“Nakon završenog ispitivanja, N.F. je pušten na slobodu, a M.M. je predat u nadležnost Sudskoj policiji u Banjojluci. U redovnoj proceduri nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj za počinjena krivična djela”, saopštila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Mladići su uhapšeni aktivnostima pripadnika Policijske uprave Banjaluka, odnosno Sektora kriminalističke policije, Policijske stanice za intervencije, te policijskih stanica Lazarevo, Lauš, Obilićevo i Prnjavor.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Katalizator”.

(ATV)

PODIJELI