Naslovna Prnjavor Večernje novosti iz Prnjavora o trvenjima među socijalistima: Tubak ostao bez ključa

Večernje novosti iz Prnjavora o trvenjima među socijalistima: Tubak ostao bez ključa

0
1675

Žestoka trvenja između stare garde i mladih kadrova u odboru socijalista Prnjavora. Aktuelno rukovodstvo hoće da se reši jedinog odbornika

Ionako vruća prnjavorska politička scena, usled žestokih potresa u ovdašnjim odborima SNSD, SDS i DNS, dodatno je uzavrela nesporazumima i jazom u Opštinskom odboru Socijalističke partije. O težini sukoba govori i činjenica da su se na “ratnoj nozi” našli aktuelno rukovodstvo socijalista, sa jedne, i Savko Tubak, jedini odbornik ove partije u lokalnom parlamentu, s druge strane.

Netrpeljivost je dosegla kulminaciju do te mere da je jedinom skupštinskom predstavniku socijalista čak zabranjen slobodan ulaz u stranačke prostorije, promenom brave i ključa na vratima, kao i pristup pečatu.

– Predsednik partije Ranko Vukajlović i potpredsednik Rade Radonjić su mi potvrdili da iza toga stoji Milenko Savić, sekretar stranke. A, na moj telefonski poziv, da mi da obrazloženje, Savić mi je odgovorio prekidom veze – kaže Tubak.

Tubak (55) objašnjava da su, zapravo, na videlo isplivale višegodišnje nesuglasice između takozvanog “starog jezgra socijalista”, koje predvodi upravo Savić, inače penzionisani nekadašnji prvi policajac Prnjavora, i “mlađeg talasa” okupljenog uz njega.

– Upravo ovim nerazumnim činom potvrdili su da su im strani demokratija i neophodno osveženje partije. Ne mogu da shvate i uvaže da su na poslednjim izborima njih trojica, predsednik, potpredsednik i sekretar, zajedno sakupili 308 glasova, a samo ja sam dobio 298 ličnih glasova. Time mi je ukazano poverenje – kategoričan je Tubak.

ZABRANILI ULAZAK

TAČNO je da je odbornik Tubak ostao bez ključa. Ni ja ga odskora nemam, već jedino sekretar Savić. Tubaku nije zabranjen ulaz u prostorije, ali više niko, pa ni on, ne može da ulazi kad hoće i s kim hoće. Pošto se do sada svašta dešavalo u našoj kancelariji, o čemu ćemo, kao i o Tubakovom i njegovih pristalica pismu vrhu stranke, raspravljati na partijskim organima – rekao je juče “Novostima” Ranko Vukajlović, predsednik OO SP Prnjavor.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games