Uhapšeni višestruki kradljivci

0
1291

Policija je uhapsila i u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka sprovela dva lica zbog sumnje da su na području ovog grada i više opština u Republici Srpskoj počinili 25 krađa.

Portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su, u okviru akcije “Magistrala”, juče uhapšeni lice čiji su inicijali M.G. /25/ iz Laktaša i V.Š. /39/ iz Sarajeva koji su krađe počinili na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Kotor Varoša, Prnjavora, Laktaša i Gradiške.

Oni su zatečeni u krađi na području opštine Prnjavor.

Markanovićeva kaže da je policija, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, na tri lokacije na području Banjaluke i Laktaša pretresla kuće, pomoćne objekte i automobile u vlasništvu osumnjičenih i tom prilikom pronašla 75,8 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa nevlaštenom proizvodnjom i prometom droge. Pronađeni su i lovačka puška, te mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama.

“Uhapšeni su osumnjičeni da su, zajedno ili odvojeno, tokom 2016. i početkom ove godine počinili 25 krivičnih djela tako što su provaljivali u stambene objekte odakle su krali novac, zlatni nakit, oružje i druge vrijedne predmete koje su prodavali, čime su pričinili veliku materijalnu štetu oštećenima”, rekla je Markanovićeva.

Ona je dodala da pripadnici CJB Banjaluka nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnih djela protiv osumnjičenih, za koja će dostaviti dopunu izvještaja nadležnom tužilaštvu.

SRNA

PODIJELI