UKC Srpske: Apel građanima da se vakcinišu

0
101

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas su apelovali na stanovnike Srpske da se što prije vakcinišu protiv virusa korona.

Iz UKC-a su kazali da prate epidemiološku situaciju u svijetu, te dodaju kako bi se mogao očekivati novi talas epidemije.

Direktor UKC-a Vlado Đajić, koji je sa novinarima obišao blokove ovog centra koji su se koristili tokom najtežih talasa pandemije, rekao je da je u UKC-u juče bilo smješteno 10 oboljelih od kovida, a danas ih je 16.

On je naglasio da je UKC spreman za eventualni novi talas, apelujući na građane da se vakcinišu, uz napomenu da vakcina ima dovoljno.

“Molimo, preklinjemo, ne želimo da se ponovi! Rukovodstvo Srpske je nabavilo veliki broj vakcina i vjerujemo u vakcine. Јa sam prvi primio vakcinu u BiH zato što vjerujem u to, vakcina je spasila mnoge živote”, istakao je Đajić.

Medicinska sestra u Urgentnom centru UKC-a Biljana Ćurguz takođe je apelovala na stanovništvo Srpske da se vakciniše, ističući da je najteže bilo gledati patnju starih i mladih koji su od posljedica kovida završavali na respiratorima.

Đajić je rekao i da se u UKC-u trenutno radi sa nekovid pacijentima – sve ono što je bilo na čekanju i što se nije moglo stići tokom pandemije.

Podsjetio je da je na kovid odjeljenju dnevno zbrinjavano po 200 oboljelih od kovida, dodajući da je najvažnija odluka rukovodstva UKC-a bila fizička podjela Centralnog medicinskog bloka UKC-a na kovid i nekovid dio.

Đajić je pohvalio građane za odgovornost, korektnost i razumijevanje,zahvalivši novinarima, koji su, kako kaže, odigrali možda najveću ulogu u prevenciji upozoravajući i prenoseći informacije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here