Ulična trka i ove godine humanitarnog karaktera, stižu i Kenijci

0
624

Još četiri dana ostala su do 19. izdanja međunarodne ulične trke “Prnjavor 2018”, koja je ove godine dobila status treće zlatne zvjezdice Evropske atletske asocijacije.

Ove, kao i prethodnih godina, pored takmičarskog, trka će imati i svoj humanitarni karakter. Kupovinom stranog broja, svi koji budu željeli uzeti učešće u trci na 30 metara ,koja nosi simboličan naziv “Neven” pomoćiće rad Dnevnog centra “Neven” iz Prnjavora.

U takmičarskom dijelu na ulicama Prnjavora bićemo u prilici vidjeti veliki broj atletičara, među kojima treba izdvojiti prošlogodišnju pobjednicu Amelu Terzić, te Elzana Bibića juniorskog prvaka Evrope. Pored njih tu će biti i uvijek atraktivni atletičari iz Kenije, a ove godine svoj dolazak u Prnjavor potvrdili su Kiptum Kimajo pobjednik polumaratona u Banjaluci i Nelson Kipkogei pobjednik polumaratona u Podgorici.

Satnica

Pored seniora, prnjavorskim ulicama trčaće pioniri, juniori, veterani, a planirane su i trke učenika osnovnih i srednjih škola. Sve to je garancija da ćemo u petak 30. marta biti u prilici da uživamo u vrhunskoj atletici. Program počinje u 13.00 časova, a svečano otvaranje trke planirano je za 14:20. /Z.A./

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here