Umjesto kompjuterom usrećite dijete zaboravljenim igrama

0
702
?????????????????????????????????????????????????????????

Umjesto da igraju igrice na kompjuteru, svako dijete će biti srećnije i zdravije na svježem proljećnom vazduhu. Zašto ne bi igrali školicu – zabavnu igru koja je dobra za motoriku tijela, jačanje mišića i socijalnu integraciju? Ukoliko ste zaboravili kako se to radi, evo malog podsjetnika.
Na betonu nacrtajte prvu kockicu, iznad nje drugu, a zatim dvije iznad, pa opet jednu… i tako do deset. Potom upišite u svaku kućicu broj, a da bi ljepše izgledalo, neka svaki bude ispisan drugom bojom. Pronađite pogodan kamenčić, ni mali ni velik, najbolje da bude pljosnat.

Prvi učesnik baca kamen u polje jedan, zatim na jednoj nozi skakuće od prvog do posljednjeg, ali tako da ne gazi linije, u povratku uzima kamen i vraća se na početak. Po istom principu mora da pogodi i pređe drugu kockicu, pa treću…

Ukoliko za vrijeme igre spusti drugu nogu, pogodi polje koje nije na redu ili stane na nacrtani okvir, predaje kamen drugom učesniku i tako u krug. Kada se pređe prvi nivo, može da se skače obema nogama, da se igra žmureći ili da se kamen baca unatraške.

 novosti
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here