Naslovna Magazin Upoznajte Anđelu Paleksić, Miss BiH 2018.

Upoznajte Anđelu Paleksić, Miss BiH 2018.

0
764
Anđela Paleksić iz Sarajeva je najljepša djevojka Bosne i Hercegovine, odlučeno je na izboru za Miss BiH održanom za vikend u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Anđela je studentica druge godine na odsjeku za srpski jezik i književnost. Bavi se volonterskim radom više od tri godine, a osim toga i rada sa mladima, ide i na kurs ikonopisanja i kurs animiranog filma.

U finalnoj večeri u kojoj je učestvovalo 19 djevojaka, izabrana je prva pratilja Elma Šljivić, druga pratilja Jelena Škrbić, Miss fotogeničnosti BiH Isidora Govedarica, Miss Interneta i Miss Televoting BiH je Erna Zekotić, dok je Miss ABC Fashion TV model za 2018. godinu Tamara Drašković.

Čast da ponese i titulu Miss Visit Sarajevo, realizovanu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, pripala je Emini Šabanović.

U muzičkom dijelu programa nastupili su profesori iz Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” iz Tuzle, čijoj obnovi je posvećena ovogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH pod nazivom “I mi hoćemo svoju školu”. Direktorici škole uručen je ček od 2.000 KM.

Nova Miss BiH Anđela Paleksić uskoro kreće u velike pripreme za svjetski izbor koji će se održati u dalekoj Kini 8. decembra.//mojabanjaluka.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games