Upoznajte posljednjeg Hitlera

0
755

Upoznajte Romana-Lukasa Hitlera – jedinog čovjeka koji nosi ime najomraženije ličnosti u istoriji i koji tvrdi da je s njim u srodstvu.

“Ja sam sin unuka Adolfovog strica”, kaže Romano-Lukas. On tvrdi da su njegovi roditelji pobjegli iz komunističke Istočne Njemačke i umrli u slovačkoj prestonici Bratislavi.

On je potom predat manastiru, odakle ga je kasnije usvojila jedna porodica iz Poljske, prije nego što se vratio u Nemačku da uči za brodskog kormilara.

“Ime mi je donijelo mnogo neprilika”, priznaje Hitler. “Ljudi su ili šokirani, ili se smiju kada čuju kako se prezivam. Zbog toga sam izgubio mnoge prilike za posao. Poslije mene, više neće biti Hitlera. Ova sramota mora da se okonča. Ovo ime je kao krst koji nosim i koji ne želim nikome”.

Ipak, njegova priča o bratu Hitlerovog oca Alojza ne uklapa se u prihvaćenu verziju istorije. Prema zvaničnim podacima, Alojzova majka Marija Šiklgruber je u 42. godini života 1837. rodila svoje prvo i jedino dijete.

Ona je odbijala da prizna ko je otac djeteta, jer je bila neudata, pa ga je sveštenik krstio kao Alojza Šiklgrubera i unio “nepriznat” u rubriku za očevo ime.

Istoričari su spekulisali o dvije mogućnosti: da je Alojzov otac Johan Georg Hidler, čije je ime kasnije dodato u njegovu krštenicu i koga je Treći Rajh i zvanično priznao kao njegovog oca. Druga je da je riječ o Nepomuku Hidleru, Georgovom bratu, koji je podigao Alojza i kasnije mu prepisao većinu svoje imovine.

b92

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here