Upućen poziv ljekarima u penziji da pomognu u borbi protiv korone u Kantonu Sarajevu

0
351
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo uputila je javni poziv svim penzionisanim zdravstvenim radnicima visoke stručne spreme da se jave ovoj ustanovi, ukoliko su u mogućnosti da svojim angažmanom pomognu zdravstvenim ustanovama u kojima je to potrebno u borbi protiv virusa korona.

“Usljed pogoršane epidemiološke situacije i shodno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova, Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj u prošli četvrtak, 29. oktobra 2020. godine, donijela zaključak čiji je sastavni dio bio i “da se Služba za zapošljavanje KS, u saradnji sa nadležnim komorama zdravstvenih radnika, obrati javnim pozivom svim penzionisanim zdravstvenim radnicima u Kantonu visoke stručne spreme, s ciljem njihove evidencije i, po potrebi, angažovanja u liječenju Covid pacijenata”, stoji u pozivu, prenosi Klix.

Cijenjeni ljekari na ovaj poziv mogu se odazvati putem telefona broj 033/569-135. Rok za prijave nije ograničen i ostaće otvoren do daljnjeg.

Podsjećaju da prema još jednom zaključku Vlade s pomenute sjednice, ova ustanova treba dostaviti Kriznom štabu Ministarstva zdravstva KS i Vladi KS pregled medicinskog kadra koji se vode na njenoj evidenciji visoke i srednje stručne spreme.

PODIJELI