Uručeno stotinjak besplatnih članskih karata

0
553

U Narodnoj biblioteci u Prnjavoru, povodom obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika, danas je uručeno oko 100 besplatnih članskih karata za ovu godinu.

Direktor ove ustanove Slaviša Blagojević rekao je da su članske karte uručene, između ostalih, učenicima po jednog odjeljenja četvrtog i sedmog razreda Osnovne škole “Branko Ćopić” u Prnjavoru.

On je podsjetio da Narodna biblioteka na odjeljenjima za djecu i odrasle ima oko 38.000 knjiga.

“To je zadovoljavajući broj knjiga, iako uvijek nastojimo da knjižni fond obnavljamo i dopunjavamo novim naslovima. Nedavno smo imali vrijednu donaciju našeg sugrađanina Save Musića, čiji poklon – istorijske knjige, predstavljaju pravi raritet”, naveo je Blagojević.

Bibliotekar u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” Brankica Radonjić rekla je da ova obrazovna ustanova brojnim aktivnostima nastoji da učenike približi knjigama i čitanju.

“Ovo je dan kada sa našim učenicima razgovaramo o maternjem jeziku, njegovom značaju, izumiranju brojnih jezika u svijetu, kako bi im dali lingvističku sliku svijeta. U radu sa djecom, inače, stalno ukazujemo na problem izumiranja jezika i krizu čitanja”, navela je Radonjićeva.

Ona je podsjetila da svake godine 21. februara ova škola organizuje posjetu Narodnoj biblioteci.

“U posjetu dovodimo odjeljenja koji su dobitnici diplome – najnačitanije odjeljenje, odnosno učenike koji su najveći broj puta posjetili školsku biblioteku. Za nagradu dobijaju godišnje besplatno učlanjenje u Narodnoj biblioteci”, pojasnila je Radonjićeva.

Za učenika sedmog razreda Ognjena Kovjanića, jednog od dobitnika besplatne članske karte, nagrada je dobrodošla, jer, kako je rekao, voli da čita.

Iz Narodne bibilioteke u Prnjavoru do kraja godine najavljuju još dvije slične akcije besplatnog učlanjenja svih zainteresovanih Prnjavorčana.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here