Ambasador BiH u Rumuniji, Mile Vasić: Učimo na iskustvima Rumunije kako privući strane investitore

0
501

U posjeti opštini Prnjavor danas je boravila delegacija okruga Dambovica u Rumuniji, na čelu sa ambasadorom BiH u ovoj zemlji, Milom Vasićem. Prijem za predstavnike Rumunije organizovao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, istakavši da se ostvarivanjem ovakvih kontakata otvaraju vrata saradnje u mnogim oblastima.

“Zahvalio bih se, prije svega, ambasadoru BiH u Rumuniji, gospodinu Mili Vasiću, koji je zajedno sa delegacijom okruga Dambovice i predstavnicima grada Trgovište, te predstavnicima univerziteta Valahija u Rumuniji i privredne komore ovog okruga, posjetio našu opštinu. Opština Prnjavor ima iskrene prijatelje u ljudima koji su danas sa nama, a istakao bih da je Privredna komora Grada Banjaluka potpisala sporazum o saradnji sa Privrednom komorom okruga Dambovice, dok je Univerzitet u Istočnom Sarajevu potpisao sporazum sa Univerzitetom u Rumuniji. Naš cilj kao lokalne zajednice, prije svega, danas je da nađemo načina za saradnju sa ovim okrugom, te da predstavimo mogućnosti ulaganja u oblasti privrede” rekao je načelnik. Dodao je da će tim povodom predstavnici delegacije posjetiti prnjavorska preduzeća Topling i Mladegs.

Tomaš je izrazio uvjerenje da Republika Srpska i opština Prnjavor  imaju šta da ponude, te da će iz razgovora u doglednoj budućnosti biti uspostavljena još čvršća privredna, kulturna i drugi vidovi saradnje, kao i mogućnost potpisivanja bratmljenih odnosa.

Ambasador BiH u Rumuniji, Mile Vasić, zahvalio se načelniku Tomašu i njegovim saradnicima na gostoprimstvu, rekavši da prostora za saradnju ima u mnogim oblastima.

“Rumunija ide krupnim koracima ka ekonomskom razvoju, a iz njihovog iskustva u privlačenju stranih investitora možemo mnogo da naučimo. Zadovoljstvo mi je što smo proveli tri dana na našem terenu i što smo završili sporazum sa Univerzitetom u Istočnom Saarajevu, kao i Privrednom komorom u Banjaluci, a za Prnjavor je u ovom trenutku bitno da uspostavimo saradnju sa gradom Trgovište, koji se nalazi 70 kilometara od Bukurešta, kazao je Vasić.

Sastanku je prisustvovao i Kristijan Puškaru, potpredsjednik privredne komore Dambovica, koji je naponuo da je njegova dužnost tokom boravka ovdje bila da pronađe nove poslovne prilike i da je ova posjeta iskorištena na pravi način.

“Juče smo potpisali sporazum sa privrednom komorom Banjaluka, što je prvi korak u pronalaženju novih poslovnih prilika,  a danas u Prnjavoru se nadamo novim poslovnim saradnjama”

Predstavnici delegacije Rumunije koja boravi u Prnjavoru smješteni su u Zdrastveno turističkom centru Banja kulaši, a u okviru posjete Prnjavoru obišli su i preduzeća Mladegs i Topling.prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here