Usorac- Pseća hrana skuplja od salama!?

0
1394

Domaći proizvođači hrane upozoravaju da je u BiH kilogram pileće salame skoro duplo jeftiniji od pseće hrane, što je najbolja potvrda da jedemo “nešto” za što niko ne zna ni kakvog je sastava, ni koje “starosti”

Junece-meso

Predsjednik Udruženja stočara RS, Vladimir Usorac, tvrdi da u “mašinski iskoštenom mesu” iz uvoza definitivno ima svega, osim pravog, odnosno svježeg i kvalitetnog mesa!

“Da je tako, ono pri uvozu sigurno ne bi koštalo pola marke po kilogramu! Činjenica je da nam “uvaljuju” ogromne količine smješe kostiju, papaka, kožica, iznutrica, pod krinkom da je riječ o upotrebljivom mesu. Tako je, ali malo sutra! Naime, riječ je o nekoj masi samljevenih otpadaka, duboko zaleđenoj, koja se poslije upotrebljava za pravljenje kobasica, salama, hrenovki! Zato ne čudi što kilogram parizera u BiH zna koštati oko tri, dok, s druge strane, kilogram pseće hrane mor a da se plati pet KM?! Pitam se kako je to moguće, ako uvozimo meso, a ne đubre!? Ne bih se iznenadio da su u ove “mesne” bombe “spakovali” i pokoju crkotinu, ali to kod nas nema ko da dokaže” naglašava Usorac.

Prema njegovim riječima, građani BiH su do sada “pojeli kamione piletine i svinjetine poboljšane hormonima, leukoznog goveđeg mesaaflatoksičnog mlijeka, voća bez dovoljno šećera, mesa bez proteina.”.. /PRES RS/

PODIJELI