Ustaški pokliči na fešti u Makarskoj

0
1303

Velika prašina podigla se u Makarskoj, jer su na fešti, koja je organizovana povodom 20. godišnjice “Oluje”, odjekivali stihovi pjesme “Čavoglave”, koja počinje ustaškim poklicima “Za dom spremni”.

Pjesmu je izvodio Marijo Roso u pratnji svog benda. “Feštu” u mjesnom odboru Zelenike organizovali su Turistička zajednica i grad Makarska, a osude spornih povika su izostale iako je fešti prisustvovao i SDP-ov gradonačelnik Tonči Bilić.

Mnogi smatraju da je trebalo odmah reagovati i ograditi se od Rosinog nastupa. Iako se nigdje u javnosti nije čulo, grad Makarska tvrdi da su se javno ogradili od pomenutog incidenta te da su osudili istup Marija Rose, koji je prilikom izvođenja “Čavoglava” nekoliko puta uzviknuo “Za dom spremni”. Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske potvrdili su da rade na slučaju, a na razgovor u policijsku stanicu pozvan je i Marijo Roso.

“Pjevao sam “Čavoglave” u originalu. Čudi me halabuka koja se digla. Držao sam se originala. To je takva pjesma. Neka je zabrane, pa je ja neću pjevati. Ma to mene ne čudi od ove naše vlasti. Oni su lijevo orijentisani i Tompsona sigurno ne slušaju. S ponosom sam pjevao “Čavoglave” i pjevaću je uvijek u ovakvoj prilici”, rekao je Roso. agencije

PODIJELI