VATROGASCI DANAS SPASILI MAČKU, JUČE HVATALI ZMIJU U KOKOŠINJCU

0
405

Prijedorski vatrogasci danas su u centru grada mačku spustili sa visokog bora sa kojeg više dana nije mogla da siđe, dok su prethodnog dana u obližnjim Saničanima spasavali kokoške od zmije.
Vođa grupe vatrogasaca Mario Radinović rekao je Srni da su intervenisali po pozivu u Ulicu Jovana Raškovića, te da su koristili auto-ljestve jer je osušeno, tanko stablo bora dosezalo do trećeg sprata zgrade.

On kaže da je poučen ranijim iskustvom u spasavanju životinja ponio torbu u koju je ubacio mačku.

Radinović napominje da su prije oko dvije godine vatrogasci spasavali psa iz provalije na Kozari.

“Spustili smo se 18 metara konopcima sa specijalnom koturačom i pripadajućim kaiševima za spasavanje iz dubina. Pas je bio kooperativniji od današnje mačke, ali nisam imao gdje s njim. Ne možete ga vezati za sebe, niti uzeti u ruku jer se ne možete penjati uz pomoć samo jedne ruke. Kolega mi je spustio torbu u kojoj držimo pojaseve i pas je ušao, dok je mačka bila sumnjičava i nije bilo lako ubaciti je u torbu”, priča Radinović.

U Saničanima kod Prijedora vatrogasci su juče spasavali kokoške od zmije.

“U tome smo malo iskusniji. Samo u ovoj godini imali smo tri-četiri takve intervencije. Imamo spravu specijalizovanu za hvatanje zmija. Ovaj put pretpostavljamo da je to bio tigrasti smuk. Zmije najčešće puštamo dalje u divljinu”, dodao je Radinović.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor veoma je aktivna na društvenim mrežama. Posjeduje foto i video opremu i dokumentuje gotovo sve svoje intervencije. NJihov “Jutjub” kanal ima oko 4.500 pratilaca i više od milion pregleda.

PODIJELI