“Večernjakov” intervju sa Mektićem podigao prašinu u Srpskoj

0
440

Ministar bezbjednosti nije na pravom putu kada kaže da se u Sreberenici dogodio genocid, poručuje predsjednik Parlamenta Srpske i potpredsjednik DNS-a.

Oglasio se i lider Partije demokratskog progresa koji spušta loptu i kaže da je zločina bilo na svim stranama. Kako god, dio intervjua o Srebrenici podigao je neviđenu prašinu. Nedeljko Čubrilović kaže da intervju nije pročitao ali da ono što je vidio u medijima – nije dobro.

“To nije dobra poruka, treba da se držimo svojih stavova koje je RS i zvanično rekla. U Srebrenici, nažalost, počinjen je zločin, ne može biti riječi ni po jednoj teoretskoj defniciji o genocidu. To što je neko iz svog ugla gledao na svoj način mi svakako ne možemo da prihvatimo”, rekao je predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović.

U BiH, u i oko Srebrenice, u proteklom ratu bilo je strašnih zločina i patnje svih naroda, kaže Branislav Borenović. Lider PDP-a smatra da ne treba uperiti prst u cijeli narod.

“Ako je neko činio zločine, ako je neko učinio nekome patnju, on treba da odgovara, s koje god strane da dolazi i to je stvar određenih institucija koje treba da utvrde. Ali nijedan narod ne treba da snosi bilo kakvu odgovornost za nešto što se pripisuje pojedincima”, rekao je prvi čovjek PDP-a Branislav Borenović.

Dio intervjua o Srebrenici Dragan Mektić je, čim je juče objavljen, demantovao i poručio da je izjava pogrešno protumačena i izvučena iz konteksta. U SDS-u su, nakon svega, samo kratko poručili da je u pitnaju spin.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here