Bandić tvrdi da u Zagrebu nema ustaša

0
336

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba je, veče uoči posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, poručio da dijalog između Hrvatske i Srbije nema alternativu, kao i da srpskog predsjednika neće dočekati ustaše jer, kako je rekao, ustaša u tom gradu nema.

Na hitno sazvanoj konferenciji za novinare, Bandić je govorio o aktuelnom političkom trenutku.

Bandić, inače, predsejdnik Stranke rada i solidarnosti, koji baštini šesti mandant na funkciji gradonačelnika Zagreba, rekao je da ono što se posljednjih sedam dana događa u Hrvatskoj I Srbiji traži odgovornost.

“Važno je ovo što se događa zadnjih nedjelju dana i što će se dogoditi sutra u Zagrebu”, ocijenio je Bandić i dodao da je Vučićeva posjets izazvala “neviđenu galamu”.

Smatra da je dobro organizovati dijalog jer je on, kaže, neminovan, a posjetu predsednika Srbije je ocijenio “potrebnom i pozitivnom”.

“Dok god najavljuju da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, ozbiljan dijalog nije moguć”, upozorio je Bandić i istakao: “Dijalog između ustaša i četnika kao istorijski poraženih nije moguć. Ali dijalog između Srba i Hrvata je moguć i potreban. Jer druge alternative nema”, rekao je Bandić.

Komentarišući medijske napise u Beogradu I zagrebu, Bandić je rekao da “Vučića neće dočekati ustaše, jer ih u Zagrebu nema”.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here