Naslovna Prnjavor Večernje novosti: Prnjavor: Ćutanje štiti nasilnike

Večernje novosti: Prnjavor: Ćutanje štiti nasilnike

0
1556

Glas roditelja čiju je devojčicu zlostavljao rođak iz komšiluka. Iako ima modrice, dete nije silovano. Zataškavanje nije rešenje

Ovim rečima za „Novosti“ otvaraju čemernu dušu majka Amela (31) i otac Hašim (41) Mušinović iz naselja Konjuhovci kod Prnjavora. Ovom slovenačkom penzioneru policija je stavila na teret da je u svojoj kući, seksualno zlostavljao unuku svog brata. Postojanje telesnih povreda potvrdio je i lekarski nalaz. Ogromni kamen sa srca očajnim roditeljima pao je posle ginekološkog nalaza da devojčica, srećom, nije silovana!

– Kada sam te noći telefonom čuo zabrinuti glas supruge, na svaku drugu nevolju sam pomislio sem ove koja nas je zadesila. I to od roda svoga, „dide i amidže Arifa“ – kazuje za „Novosti“ otac koji je avionom stigao iz Švedske, gde privremeno radi godinu dana. Otac ne može da sakrije ogorčenje i bes.

– Sreća da je prnjavorska policija svoj posao odradila profesionalno, jer, da sam Arifa zatekao kući presudio bih mu svojom rukom. Znam da se to kosi sa ovozemaljskim zakonom i da bih time najviše naudio svojoj porodici – ne može da suzbije ogorčenje Hašim.

Srećna okolnost je da je u dvorište banuo Arifov brat Mirsad, koji živi i radi u Nemačkoj, a koji je starcu ustupio deo kuće, kad se pre šest meseci vratio iz Slovenije.

– Verovatno da su to bili prelomni trenuci da zlo ne bude veće. Arif je, čak, ubrzo došao u našu kuću na kafu, kao da se ništa nije dogodilo. Tokom te noći ćerkica mi se požalila na stomačne tegobe. Bila sam šokirana kada sam videla modrice po njenom telu, kao i njenom pričom šta joj je amidža Arif sve radio. Perverznjak joj je govorio da se „samo igra“ – u šoku priča Amela.

Zgranuti roditelji kažu da dižu glas u ime svih roditelja zlostavljane dece, uz apel da ćutanjem ne idu naruku seksualnim predatorima.

– Očito da je neophodan maksimalan nadzor nas roditelja, ali i otvorena komunikacija sa decom u kojoj će nam ona saopštiti svaku neugodnost koju dožive. Sada je na pravosudnim organima da nasilnik bude primereno kažnjen – kažu hrabri roditelji koji se bore da odgoje i podignu još jednu, mlađu ćerkicu.

Otac devojčice kaže da je, nažalost, u mnogobrojnoj porodici Mušinović bilo i mišljenja da bi bilo „mudrije slučaj zataškati zbog sramote“. On, međutim, iznosi optužbe da su po izbijanju ovog slučaja isplivale na površinu optužbe da je amidža Arif, navodno, imao sklonosti ka seksualnom zlostavljanju i u mlađim danima.

Okružno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je sudiji za prethodni postupak produženje pritvora za počinioca ovog nedela. Za ovo krivično delo može se izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

DOKTORKA ILI POLICAJKA

Volela bih da kada odrastem budem doktorka, da ljude lečim i da im pomažem – odgovorila je sedmogodišnje devojčica na naše pitanje. Roditelji dodaju da je njena nova želja da bude i policajka, jer je dete u svetlu nedavnog događaja imalo osećaj zaštite, posle intervencije policije i hapšenja nasilnika. Na profesionalnoj intervenciji prnjavorske policije zahvalni su i šokirani meštani Konjuhovaca./N.Đurić. Večernje novosti/

PODIJELI
Free WordPress Themes, Free Android Games