Veliki uspjeh prnjavorskih glumaca – “MALA PRINCEZA” NAJBOLJA PREDSTAVA DJEČIJEG DRAMSKOG FESTIVALA

0
1222

Predstava “Mala princeza” Dramske scene SPKD “Prosvjeta” iz Prnjavora proglašena je večeras za najbolju predstvu 6. Festivala dječijeg dramskog stvaralaštva Republike Srpske “Septembarski dječiji susreti u Mrkonjić Gradu”.
Osim ove, u protekla tri dana mališani su mogli gledati predstave “I djevojčice igraju fudbal” organizacije “Milenijum” iz Srpca, “Ježeva kućica” Dječijeg dramskog studija iz Mrkonjić Grada, “Začarana princeza” Zvorničkog dramskog pozorišta i “Mačak u čizmama” Dječije dramske kreativne radionice Narodne biblioteke iz Kozarske Dubice.

Pobjednička predstava je nastala prema tekstu Ksenije Stojanović, a u režiji Brankice Radonjić.

“Ovo je dokaz da smo na pravom putu i da pozorište u Republici Srpskoj zaslužuje svoje mjesto i dokaz da Prnjavorčani dobro glume”, rekla je Radonjićeva.

Nagradu za glumački potencijal dobili su Staša Grabež, Ana Marija LJubojević i Mila Prosen. Za najboljeg glumca Festivala proglašen je Uroš Matić iz Zvornika, a najbolja glumica je Ana Vinčić iz Prnjavora.

Nagradu za dramatizaciju teksta dobila je Dubravka Nikolić, a za režiju nagradu ravnopravno dijele Slađana Zrnić i Brankica Radonjić.

Nagradu za kolektivnu igru dobila je predstva “Začarana princeza”, a za scenografiju Narodna biblioteka iz Kozarske Dubice.

Direktor Festival Dubravka Nikolić rekla je da je ponosna jer Festival svake godine raste.

“Sala je prepuna djece, osmjeha, dječije radosti, a predstave su sve bolje. Prelijepo je vidjeti na predstavama po 400 i više djece čiji osmjeh govori sve i dok je njih, trajaće i Festival”, rekla je Nikolićeva.

Ona ističe da je ovo jedinstven Festival u Republike Srpske jer povezuje škole, pozorišta, akademije, odnosno sve institucije koje se bave djecom.

U okviru Festivala održani su okrugli stolovi i radionice. Organizator Festivala je mrkonjićko Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad i Ministarstvo provjete i kulture Republike Srpske. /srna/

PODIJELI