Viber ima novu opciju VIDEO

0
1354

Najzanimljivija je mogućnost slanja brzih video poruka u trajanju od 30 sekundi te bi mnogi korisnici upravo na ovaj način mogli čestiti Božić i novu godinu.

Nakon što je Fejsbuk predstavio novitete u Mesendžer aplikaciji putem koje sada šest osoba može učestvovati u video razgovorima, juče je i Viber nadogradio aplikaciju s nekim novim opcijama koje će razveseliti milione korisnika.

Sada se na Viberu, desno od trake za upisivanje teksta i pored tipke koja omogućuje slanje glasovnih poruka, nalazi još jedna tipka koja korisnicima omogućuje brzo slanje video poruka.

Jednim kratkim dodirom po ikoni korisnici mogu odabrati žele li poslati brzu audio ili video poruku, dok duži pritisak na tipku automatski aktivira snimanje videozapisa – u slučaju da video ne želite poslati, samo povucite prst prema lijevoj strani i snimanje će se prekinuti, a video izbrisati.

Viber je ovu opciju predstavio uoči praznika te u ovoj kompaniji vjeruju kako će mnogi korisnici, umjesto tekstualnim porukama, čestitati Božić i poželjeti sve najbolje u novoj godini upravo putem video poruka.

Snimanje ovakvih video poruka ograničeno je na trideset sekundi, a osim ove opcije nadogradnja Vibera donosi i ekstenzije za chat putem kojih korisnici mogu pretraživati i dijeliti sadržaj direktno iz razgovora unutar aplikacije, redizajnirani su i smajlići te je povećan broj korisnika koji mogu učestvovati u grupnim video razgovorima na čak 250.

Inače, Viber je 2014. godine preuzela kompanija Rakuten za 900 miliona dolara, a ovaj komunikacijski servis ima oko 860 miliona registrovanih korisnika, od čega je oko 260 miliona aktivnih korisnika.

zimo.hr

PODIJELI