VIDEO: Nova blamaža CNN-a: Rusiji pripojili cijelu Ukrajinu!

0
731

Američka televizija Si-En-En (CNN) ponovo je postala predmet podsmjeha nakon novog gafa koji je napravljen tokom prenosa. Naime, u svom kritikovanju sukoba u Ukrajini, televizija je prikazala mapu dvije teritorije, koja je međutim označena imenom samo jedne države – Rusije. Time je faktički čitavo područje Ukrajine “imputirala” pod okrilje Ruske Federacije.

Ova krajnje čudna mapa propraćena je naslovom “Ruska invazija na istočnu Ukrajinu”, a voditelj je govorio o sukobima na istoku države, gdje se već dugo vode borbe između dvije zavađene strane. Međutim, Kijev je daleko na zapadu, ali to nije spriječilo CNN da ga okarakteriše kao jedan od ruskih gradova.

Velika, zajednička mapa dvije države označena je jednom bojom i istom granicom, a preko nje se na grafičkom prikazu nalazi ruska zastava.

Tek što su prestali sa izvinjavanjem zbog nedavne greške, kada su ukrajinsku vojsku nazvali “proameričkim trupama”, čelnici CNN-a moraće ponovo da crvene u javnosti.

Voditelj je sa velikim žarom govorio o “strašnim problemima koji čekaju evropske države u vojnoj i diplomatskoj krizi koju je izazvala Rusija”.

Ipak, ne možemo se oteti utisku da je i CNN takođe u “strašnim problemima”, prije svega što se grafike tiče.

  /blic/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here