VIDEO – Starica iz Zavidovića liječi pomoću svog jezika

0
1358
 

U selu Crnjevo, 40-ak kilometara od Zavidovića, bolesni ljudi dolaze jednoj starici koja ima vjerojatno jedinstvenu metodu liječenja u svijetu. 

Hava Čelebić, ili kako je zovu “nana Hava”, već desetljećima pomaže bolesnicima koje put nanese na njezin prag, i to ližući im oči, piše RTL.

Ovu neobičnu metodu je, kaže, naučila davno: “Ja sam ovo naučila od jedne žene koja se isto zove Hava. Niko me nažalost neće naslijediti, mojoj djeci se gadi staviti jezik na nečije oko.

” Osamdesetogodišnja starica jezikom iz očiju vadi komadiće olova, željeza, uglja, piljevine, stakla i sl. Tretman traje kratko i stoji oko 10 evra, a oni koji su nezaposleni ili nemaju, ne moraju ni platiti. Hava dobro ispere usta alkoholom, a potom jezikom liže oko, odnosno traži strano tijelo. Izliječila je navodno više od 5.000 ljudi, a dolazili su iz raznih zemalja, od Amerike do Rusije.

“Puno je bilo onih kojima moderna medicina nije mogla pomoći. Dođu iz bolnice kod mene s natečenim okom, ja im očistim i izvadim trun”, kaže Hava, prenoseNezavisne novine.

 

(BL PORTAL)

PODIJELI